Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Vijf dagen geleden heb ik xtc gebruikt op een festival. Dit waren twee pillen (uiltjes). Ik heb al wel vaker gebruikt, maar tot dan toe nog nooit meer dan één pil. Nu heb ik sinds de afgelopen keer lichte hardkloppingen (omgeveer elke minuut of vaker) en dan lichte schokjes door mijn lichaam. Ook word ik heel snel duizelig. Ik was na het festival enorm uitgeput (waar ik zeker niet verbaasd over ben) en ik begrijp dat ik daarvan moet herstellen. Ik vraag me nu alleen het volgende af: zijn deze fysieke verschijnselen normaal en gaan ze weer over als ik gezond eet en uitrust?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 20698

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag.

Weet je hoeveel MDMA er in de pillen zat? Gemiddeld is dit 160 milligram per pil, maar het verschilt nogal per batch. Laat je pillen testen om precies te weten wat er in zit.

Voor risicobeperkend gebruik is het beter niet meer dan 1 a 1,5 milligram MDMA per kilo lichaamsgewicht te gebruiken. Dus weeg je 60 kilo, neem dan niet meer dan 60 tot 90 milligram.

Naar alle waarschijnlijkheid heb je dus een behoorlijke dosis gehad. Helaas horen we vaker dat klachten als hartkloppingen, duizeligheid en schokjes dan na gebruik aanhouden.

Gelukkig gaan de klachten eigenlijk altijd na verloop van tijd en rust over. Hoe gaat het nu? Als je klachten over 2 maanden nog steeds spelen kan je contact opnemen met het medisch spreekuur partydrugs. Hier kan je onze verslavingsarts te woord staan. Hij is gespecialiseerd in dit soort klachten. Nogmaals: dat verwachten we niet hoor.

Ik hoop dat je hiermee verder kan.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

30 november 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG