Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hallo , ik zit in een kliniek en heb van het weekend verlof gehad en tijden s mij verlof heb ik sex gehad met een vrouw die cocaine gebruikt, na mijn verlof moest ik urine afgeven te controle, de uitslag is positief bevonden met een waarde van 205 cocaine, en ik heb zelf echt geen drugs gebruikt, is het mogelijk dat ik toch iets van cocaine in me lichaam heb gekregen via tongzoenen of sex? hopende op u soedige reactie verblijf ik, met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1406

Beste vraagsteller,

Als je coke gebruikt kan het enkele dagen, tot maximaal een dag of 7 in extreme gevallen aantoonbaar blijven in urine. De kans is zeer klein, zo niet vrijwel onmogelijk, dat je een positieve uitslag krijgt bij een drugstest als jij met iemand hebt gezoend of seks hebt gehad terwijl diegene onder invloed is. Het zou in theorie wel mogelijk kunnen zijn dat er kleine deeltjes via de mond overgedragen worden. Dit zou voor eventuele overdracht kunnen zorgen, maar zelfs in dit geval is de kans dat dit boven een bepaalde drempelwaarde komt dat voor een effect of een positieve uitslag zou kunnen zorgen zeer klein. Dan zou het dus een heleboel overdracht van drugs via de mond moeten zijn geweest.

Een standaard urinetest is over het algemeen positief boven de 300 ng/ml afbraakproduct benzoylecgonine. Je zou misschien nog kunnen nagaan of er niet sprake is van een vals-positieve test en of deze uitslag als positief bestempeld kan worden als de waarde heel laag is. Eventueel kun je proberen een hertest van je urinesample aan te vragen.

Mvg,

Ronald 

13 december 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG