Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 2 vragen over XTC: Ik heb van 2013 tot 2014 XTC gebruikt en toen tot aug. 2017 gestopt. In die maand en de maand december van 2017 heb ik weer ZTX gebruikt. Vroeger kon i xtc als ik XTC deed, maar de laatste 2 keren gaat het prima. Ik kan gewoon na een drankje zonder enige problemen plassen. Mijn vriend heeft hetzelfde. (Die overigens een vrij hoge dosis zelfs inneemt) hoe kan dit? Dit hoort toch niet te kunnen? (Overigens ben ik er wél blij mee i.v.m. watervergiftiging etc.) 2: Ik heb na XTC gebruik geen dip. Hoe kan dit? Betekent dit dat de schade minder groot is of staat dit er los van?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1996

Beste vraagsteller,

1. Het moeite met plassen komt doordat XTC het ADH (hormoon) stimuleert. Dit is het zogenaamde anti-plashormoon. De ene persoon heeft er meer last van dan de ander. Het is ook afhankelijk van je dosis, en of je wel of niet combineert met alcohol, want alcohol is diurethisch (daar ga je van plassen).

2. Als je geen dip ervaart wil dat niet zeggen dat het niet schadelijk is. Wat je vooral ziet bij XTC-gebruikers, is dat er een verschil in gevoeligheid is voor nadelige effecten zoals de dinsdagdip. Sommige mensen merken niks van een dipje en andere mensen altijd. Daarnaast is de dip ook sterk afhankelijk van dosis en frequentie van gebruik. Neem je een sterke XTC pil dan is de kans op een dip groter dan wanneer je rustig aan doet. Tot slot is je psychisch welbevinden niet alleen afhankelijk van biologische factoren (zoals je serotonine) maar ook van dingen als mind set, persoonlijke omstandigheden en de omgeving.

Tot slot, als je schade wilt beperken gebruik dan niet meer dan eens per 2 a 3 maanden en niet meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. En combineer niet. Lees hier alle tips.

Mvg,

Ronald 

02 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG