Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik ben een jongen van 16 jaar en gisteren rookte ik een paar jointjes (wiet gemixt met tabak) met mijn vrienden. Bij de eerste joint had ik ongeveer de helft op. Vanaf dat moment kreeg ik lachkicks en voelde ik mijn oogleden erg zwaar worden (normaal stoned), toen nog niks aan de hand. Kort hierna pakte ik mijn telefoon en werd alles om de telefoon heen wazig en dit voelde heel raar. Ook als ik iemand aankeek werd alles om het hoofd van degene die ik aankeek wazig en leek het alsof het op mij af kwam. Ik dacht toen als ik mijn ogen dicht zal doen dat het dan beter zou gaan, maar het tegendeel want het leek alsof ik heel hard draaide. Naast alles om 'iets' heen wazig zien, kreeg ik erg hete (bijna stekende) sensaties over mijn hele lichaam. Dit begon in het midden, en trok naar mijn keel en benen en dit voelde heel vervelend en het deed ook echt pijn, ook leek het alsof mijn bovenbenen in brand stonden terwijl ik gewoon zat. Ik wist dat er nog nooit iemand overleden was door wiet, dus dat stelde me wel meer gerust, ook at ik zoete dingen omdat ik wist dat dit de high minder erg zou maken. Na ongeveer 1 uur voelde ik me weer beter en waren alle rare sensaties zoals hete sensaties door mijn lichaam (wat ook echt pijn deed) en wazigheid om mensen/dingen heen zien zo goed als weg. Weten jullie hoe dit komt? Ik zit aan medicatie: 40mg roaccutane voor mijn ance. Persoonlijk denk ik dat het hiermee te maken heeft want sinds ik dit middel gebruik ben ik al 3x slecht gegaan op een joint (overigens wel een paar keer wel goed). Ik hoop dat jullie het antwoord weten want dit voelde echt totaal niet goed.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2803

Beste vraagsteller,

Het zou inderdaad kunnen dat cannabis anders uitwerkt door Roaccutane. Het heeft vooral te maken met bijwerkingen. Waarschijnlijk heb je ook te hoog gedoseerd waardoor je deze klachten kreeg.

Roaccutane (=isotretinoïde) kan nogal wat bijwerkingen hebben, omdat het op veel soorten cellen effect heeft. Voordat je met ermee begint wordt vaak bloed afgenomen en na 3 à 4 maanden ook, om de lever in de gaten te houden. Als je depressief zou zijn, moet je extra goed opletten of je er niet depressiever van wordt. Cannabis en Roaccutane worden wel beide door de lever verwerkt, maar er zijn geen duidelijke interacties/wisselwerkingen bekend. Theoretisch zou de bloedspiegel van zowel het medicijn en de cannabis licht kunnen gaan veranderen door te combineren. Lees heel goed de bijsluiter door, zodat je de eventuele bijwerkingen kan herkennen. Eén van de zeer zeldzame bijwerkingen van Roaccutane is bv. angst of problemen met zien. Je kan je voorstellen dat dan je set om te gebruiken niet goed genoeg is. 


vr groet, Gerard A
drugsarts

25 februari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG