Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

GEWEIGERD IN DE VS bij het vliegen naar de VS ben ik een keer teruggestuurd, omdat er een hond blafte bij mijn koffer. Ik had geen wiet en ik gebruik geen wiet, maar ze schreven op dat er een wietverdenking is. Is er ergens een (online?) drugstest zodat ik een dossier kan opbouwen dat mijn verdenking wegneemt? (online vind ik vooral 30 of 90 dagen testen, maar niet langer terug) weet jij of er een wiet-test bestaat die langer terug gaat? (ik heb bv haren van 10 jaar lang) (maar ook als ik zoek op wiet haar-test zie ik max 90 dagen staan) (alleen op jullie website staat dat het ook langer kan, als je lang haar hebt) *nederlanders geweigerd in de vs* Antwoord van Drugsinfoteam.nl Beste vraagsteller, Belachelijk. Vervelend om te horen dat je dit hebt meegemaakt. Er is denk ik geen wiet-test waarover jij spreekt die je zou kunnen gebruiken om de verdenking bij hun weg te nemen. Ik kan mij niet voorstellen dat ze je zomaar zouden weigeren op basis van een ongegronde verdenking... Hopelijk heb je de volgende keer meer geluk. Vriendelijke groet, Mick Antwoord: Ik kan het mij ook niet voorstellen, maar het gebeurt, en ik ben niet de enige Nederlander. Daarom vraag ik jullie ook. Ik ben nu 3 jaar bezig en met diverse amerikaanse advocaten, om een dossier met bewijs op te bouwen dat wat de ambtenaar aan de grens zei niet klopt. Super irritant.En wat een nervous border system. Ik ben de afgelopen 2 jaar met een nieuwe visum aanvraag naar het consulaat gegaan aan het museumplein, alles perfect voorbereid, ondersteunende brieven van Nederlandse politie en de Universiteit, elke keer 160 euro betaald voor zo'n afspraak, maar helaas.. wat de US ambtenaar beweerd had gaat voor. En ik kom dit soort zaken steeds vaker online tegen, onvoorstelbaar. Dus misschien wil je even meedenken? Misschien kennen jullie een leverancier van zo'n test of een andere oplossing? Want deze situatie is natuurlijk onvoorstelbaar, en misschien kan je een beetje constructief meedenken.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: geweigerdindevs

Beste vraagsteller,

Bizar! Ik zal proberen met je mee te denken. Allereerst vraag ik mij af of je 100% zeker bent dat er geen andere dingen meespelen in dit verhaal. Waarschijnlijk heb je dit al uitgezocht, maar ik zou toch zeker willen weten dat de Amerikanen geen andere informatie hebben, waarom ze je willen weigeren. Heb je je eigen Nederlandse strafdossier ingezien? Soms hebben mensen een aantekening, terwijl ze daar niet van op de hoogte zijn. Lees hier hoe je je strafdossier kunt opvragen.

Daarnaast zou ik zeker willen weten dat het hier alleen gaat om wietverdenking in de zin van verdenking van verslaving? Als je het labeltje smokkel eigenlijk per ongeluk achter je naam hebt staan dankzij een overijverige douane-ambtenaar zie ik eigenlijk geen oplossing. Tenzij zij intern besluiten dat de ambtenaar het fout heeft. Het aantonen dat je zelf geen drugs gebruikt, lost dit probleem namelijk niet op. Gaat het wel om verdenking van gebruik / verslaving dan zou het misschien helpen om in de verklaring van de ambassade een verklaring van een huisarts op te laten nemen. Hierin kan de huisarts een verklaring afleggen over jouw lichamelijke en geestelijk toestand en het aantoonbare drugsgebruik dat er dus niet is. Ik vind het heel ver gaan, maar misschien kun je via de arts een haar laten testen waarbij je aan kunt tonen dat het jouw haar is. 

Laat je het ons even weten als je toch nog verder bent gekomen?

Mvg,

Ronald

27 maart 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG