Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Wat gebeurt er bij een bad trip van hasj of wiet of andere drug in de hersenen, waardoor mensen een angstoornis krijgen of paniekstoornis. En is dit onherstelbare schade of wel te herstellen. Dat het ook het gehele functioneren van een persoon wegvalt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Bad

Beste vraagsteller,

De beleving van een bad trip door drugs kun je vergelijken met de (doods)angst die zich kan voordoen bij een heftige traumatische ervaring. De angst blijft soms nog even hangen. Men kan schrikken van onverwachte geluiden, met maakt zich zorgen en gaat piekeren. Het lichaam stelt defensiemechanismen voor het ervaren van heftige emoties en trauma's in werking. Voorbeelden van defensiemechanismen zijn derealisatie en depersonalisatie. Door het blijven piekeren over angst of angstige reacties kan zich een angststoornis of paniekstoornis ontwikkelen.

Sommige mensen zijn gevoeliger voor dit soort klachten dan anderen. De klachten zijn omkeerbaar. Meestal gaan de klachten na verloop van tijd met rust voorbij. Sommige mensen hebben er echter langer, maanden, soms zelfs jaren last van en hebben behandeling nodig.

Mvg

Ronald

15 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG