Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Vorig weekend had ik samen met mijn vriend wat teveel pure wiet gerookt in de bong. Mijn vriend voelde zich er niet zo bad door, maar ik ging zwaar bad. Ik had het idee dat ik in 3000 verschillende dimenties zat, mijn gevoel was verdoofd en als ik iets deed zoals staan, en kort daarna ging liggen, was ik weer vergeten dat ik 5 seconde geleden stond. Ik kreeg ook een paniekaanval waarin ik me wou verlossen van het gevoel en mezelf wou doodsteken. Mijn vriend heeft me goed geholpen en me rustig gehouden. Gelukkig waren we ook binnen. Ik had al een keer een badtrip waar DR/DP opvolgde, dus ik wist wel dat ik niet dood zou gaan en dat het goed zou komen en ik rustig moest blijven. Nu gaat het gewoon weer goed gelukkig en heb ik besloten om weer even geen wiet te doen, en al helemaal geen pure wiet meer in de bong! Nu was mijn vraag: Als dit weer ooit gebeurd (bij iemand of bij mij) wat kan je dan doen om de "trip" te stoppen. Ik was ook nog gaan overgeven die avond alleen werd het daar naar mijn gevoel niet minder door, dus ik vraag me af of er ook iets anders is. Groeten R.

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 12341234

Beste vraagsteller,

Wat een nare ervaring. Knap dat je rustig bent gebleven.

Hoe de ervaring van een middel is wordt bepaalt door drugs, set en setting. Drugs wil zeggen welk middel je neemt en hoe veel. De set is je lichaam en geest. Of je lekker in je vel zit en of je misschien een griepje onder de leden hebt zullen effect hebben op je ervaring. De setting is de omgeving waarin je gebruikt.

Helaas zijn er geen wondermiddelen om uit een bad trip te komen. Maar door de set en setting te beïnvloeden kan je iemand wel helpen. Neem iemand mee naar een ruimte met mensen waar iemand zich prettig voelt. Blijf rustig en praat met degene. Een bad trip kan voelen alsof het nooit meer overgaat. Stel iemand gerust, een bad trip gaat altijd weer over. Iets zoets eten of drinken helpt vaak ook, al is het maar een placebo.

Je hebt al heel goed gehandeld toen jijzelf deze bad trip had. Je bent rustig gebleven. Als ik zo lees heb je geaccepteerd dat je op dat moment bad ging maar dat het ook weer over gaat. Overgeven helpt vaak wel, maar niet altijd.

Voorkomen is beter dan genezen. Als je besluit om toch nogmaals cannabis te gebruiken. Zorg dan dat je 100% lekker in je vel zit. Je op een plek bent die je vertrouwd met mensen die je vertrouwd en niet te veel neemt. Wanneer je even wacht tot het effect is ingetreden weet je of het bevalt en of je nog een hijs wilt nemen. Het hebben van een tripsitter kan ook een goed idee zijn.

Overigens geeft wiet of hasj met een laag thc-gehalte en een hoog cbd-gehalte een kleinere kans op een bad trip.

Ik hoop dat je iets met deze informatie kan. 

Met vriendelijke groet

Sjoerd

 

 

31 mei 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG