Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedenavond, Ik heb het volgende. Ik gebruik coke sinds een goed jaar. Het begon als recreatief, af en toe met vrienden thuis. Begin vorig jaar kwam ik privé in een moeilijke periode, scheiding en alle bijbehorende ruzies zeg maar. Uiteindelijk een groot drama, advocaten, gesprekken, brieven, veel stress. Het recreatief veranderde in een vluchtweg. Van ieder weekend naar eens in de 3 dagen, naar bijna iedere dag. Vooral de momenten in de rechtbank, en met advocaten een par lijntjes om vlijmscherp te zijn, en iedere discussie aan te kunnen pakken. En vooral, rustig te blijven. Ik heb dit zon 3 maanden volgehouden, waarvan de laatste maand toch wel bijna iedere dag een nakkie. Maar nooit meer dan 1 gram in 12-14 uur. tot ik een nieuwe vriendin kreeg. Ze wist dat ik het deed en trok aan de rem. Ze steunde me enorm en het werd rustig om me heen. Daardoor heb ik er afstand van kunnen doen, en zit nu weer op mijn oude “niveau”. Gewoon alleen in gezelschap met vrienden, en nooit alleen. Heel verhaal, maar wat is nou het probleem. Dat is het volgende. Sinds ik rustiger aan ben gaan doen met de coke, ben ik vaak duizelig. De eerste 2-3 lijntjes niks geen last. Naarmate de tijd verstrijkt, beetje licht in mijn hoofd. Ik stop dan met pakken, en ga slapen. De volgende dag word ik ontzettend duizelig wakker, en écht na 1 bakje koffie is het weg. Je zou zeggen, niet zon probleem want het gaat weg. Dat klopt, maar baal ervan dat ik met vrienden soms niet meer even door kan pakken. Weten jullie wat dit is, of zou kunnen zijn? Groeten, De duizelige

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 555666

Beste vraagsteller,

Dit is niet een klacht die we vaak horen. Dat betekent dat de drugs wel een invloed hebben, maar een onbekende. Een theoretische. 

Dat betekent weer dat je meerdere oorzaken van duizeligheid met je huisarts moet onderzoeken. Dat houdt in bloedonderzoek (bloedarmoede, infectie) en neurologisch onderzoek (evenwichtsorgaan). Het feit dat het wegtrekt van koffie betekent:

a: Dat het niet heel ernstig is en;

b: dat het waarschijnlijk te maken heeft met uitputting van je dopaminevoorraden in het brein.

Dat is de theoretische verklaring voor je klachten door coke. Na gebruik en vanaf de uitwerking al, zit je met een dopamine tekort. Een cokekater feitelijk. Zit er trouwens ook alcohol bij? Dat zou de boel verergeren. sommigen nemen daar het supplement tyrosine voor. 

Als je een poosje stopt (2 maanden om te beginnen) kan het bij een volgend gebruik mogelijk wegblijven. Dan neem je eerst wat tijd voor herstel. Daarbij vullen de zenuwcellen de dopamine zelf weer aan.

Je hebt al een goede stap in de richting gezet, kijk vooral naar de voordelen van minderen en stoppen. 

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

19 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG