Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Zou u mij kunnen vertellen wat de mogelijke gevolgen zijn van een bevruchting op het moment dat de man al langere tijd cocaïne gebruikt? Alvast vriendelijk bedankt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Is dit bij jou gaande, of vraag je dit uit interesse? Hierover kan ik je geen zekerheid bieden. Hier is wel onderzoek naar gedaan, maar alleen op proefdieren. Het is dus niet met zekerheid te zeggen of dit voor mensen ook geldt. 

Wanneer iemand voor een langere tijd cocaïne gebruikt, zijn misschien sporen van de cocaïne terug te vinden in de zaadcellen. Wanneer zo'n zaadcel bij de eicel naar binnendringt, kunnen de cocaïnesporen mogelijk de eicel en/of de vrucht beschadigen. Je leest het al: 'misschien', 'mogelijk'. Het zijn dus speculaties en ik kan je geen zekerheid geven. Echter geven wij wel het advies om als man, drie maanden voor een mogelijke bevruchting geen drugs te gebruiken en als vrouw minimaal één maand.

Ik hoop zo je vraag beantwoord te hebben. Wekt mijn antwoord meer vragen bij je op, of ben je ergens anders nieuwsgierig naar? Laat het ons weten!

Met hartelijke groet,

Dion

30 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG