Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hi ik slik al 2 jaar 150 mg sertraline voor mijn angst stoornis , en ik wil zaterdag met een vriendin xtc gaan gebruiken voor het eerst ik denk een kwart of een halve. maar ik weet niet zo goed of dit een slim idee is dus ik dacht ik vraag het gewoon even. dank

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Goed dat je deze vraag stelt. Het is inderdaad niet zo'n slim idee. Onze arts schrijft het volgende over de combinatie tussen XTC en je medicatie:

Zowel sertraline als XTC verhogen het serotoninegehalte en kunnen het levensbedreigende serotoninesyndroom geven. Sertraline remt ook de afbraak van XTC. Hoe hoger de dosis sertraline, des te meer het remmende effect. Bij welke doseringen het serotoninesyndroom optreedt, verschilt per persoon. Ik kan niet aangeven bij welke dosering je geen serotoninesyndroom ontwikkelt, omdat we dat niet weten. Als je leeftijd inderdaad 16 is, zijn de risico's voor jou mogelijk nog een stuk groter omdat je hersenen nog volop in de groei zijn. Ik raad de combinatie af zo lang je sertraline gebruikt. 

Verder is xtc niet veilig genoeg als je een angststoornis / somberheid hebt. Xtc kan dee klachten laten verergeren. Heb je bijwerkingen van de medicatie? Dan kan xtc die ook verergeren.

Mocht je het toch, tegen ons advies in, wel gaan doen dan is het advies om zo dicht mogelijk aan de onderkant van de richtlijn (1mg tot 1.5mg MDMA per kg lichaamsgewicht) te blijven. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om je pillen te laten testen. Zo weet je precies hoeveel mg MDMA er in je pil zit en kan je voor jezelf bepalen welke dosering je wil nemen. Weeg je 70 kg dan neem je dus 70 mg bijvoorbeeld. Een kwart of een halve pil zegt niets over hoeveel mg je binnenkrijgt.

Groet,

Dion

24 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG