Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Gaan doxycycline en xtc samen of wordt de antibiotica erg beïnvloedt door het gebruik van xtc

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Lees allereerst onze pagina over drugsgebruik en antibiotica. Het gebruik van drugs en medicijnen zorgt altijd voor wat meer risico's. Daarnaast kijk je naar de bijwerkingen van het medicijn.  Onze arts zegt het volgende hierover:

Het antibioticum doxycycline heeft soms bijwerkingen die lijken op bijwerkingen van stimulerende drugs zoals: droge mond, misselijkheid, braken, diarree en hoge bloeddruk. Heb je last van bijwerkingen dan kunnen ze versterkt worden. Er zijn verder gevaarlijke geen wisselwerkingen bekend. 

Zorg altijd dat je goed in je vel zit van tevoren en dat je een lage dosis neemt. Ben je niet helemaal fit, bijvoorbeeld omdat je pijn hebt, dan heb je een grotere kans op een onprettig effect of een bad trip. Dat op zich is al een reden om het gebruik uit te stellen. Als je nog pijn hebt en/of ziek bent en/of veel bijwerkingen houdt, is het advies om niet te gebruiken i.v.m. het verhoogde risico op fout gaan (de bad trip). Lees hier meer over op de pagina van drug, set en setting.

Vriendelijke groet,

Calvin

26 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG