Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik heb zaterdag een festival en slik nu sinds januari 20mg fluoxetine per dag . Ik vroeg mij af of het veilig zou zijn om daarbij 3-MMC (miauw) te gebruiken? Groet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Drugsgebruik is nooit veilig. Er zijn altijd risico's en in de basis raden wij het combineren met medicatie niet aan. Er is zijn wat dingen waar je rekening mee moet houden.

Lees eerst de informatie op de pagina over de combinatie van antidepressiva met XTC. Deze risico's gelden ook voor 3-MMC. Al is het risico op het gevaarlijke serotoninesyndroom pas vergroot bij hogere doseringen 3-MMC dan van XTC. Verder kijk je of je je goed genoeg voelt om drugs te gebruiken. Deze 'set' is heel belangrijk voor 'zo veilig mogelijk gebruik.' Is de reden van de fluoxetine (bijv.  angst? depressie?) helemaal weg? Zo nee, dan is gebruik risicovol op verergering ervan en dan kun je eigenlijk niet 'zo veilig mogelijk gebruiken'. Zijn de bijwerkingen al helemaal over? Zo nee, dan is 3-MMC gebruik ook risicovol, ook voor wat betreft een verkeerde uitwerking, zoals de bad trip.  Soms blokkeren antidepressiva effecten van drugs zoals xtc. Maar bij 3-MMC (waarschijnlijk) niet. Reken op een versterkende werking. Misschien wordt de bloedspiegel wel wat verhoogd door fluoxetine. Dit is nog niet bekend bij een nieuwe drug als 3-MMC.

Als je toch het te gebruiken moet het voor de veiligheid getest zijn en een lage dosis zijn. Testen van 3-MMC is een goed idee want meestal bevat de op de Testservice geteste 3-MMC een andere stof (mei 2024). Tot slot moet je het niet te vaak doen, want anders kunnen je evt. angstige of depressieve klachten verergeren.

Mvg,

Ronald

17 mei 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG