Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Omdat ik een vergrote prostaat heb gebruik ik Tamsulosine hydrochloride HCI 0,4mg. Ik wil graag eerdaags een hoge dosering truffels nemen. Kan dit in combinatie met elkaar

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wat is de reden dat u een hoge dosering truffels wilt gaan innemen? We adviseren om goede voorlichting te vragen bij de verkoper over de dosering en u daaraan te houden. Hoge doseringen kunnen meer lichamelijke en psychische bijwerkingen geven. We adviseren om, zeker de eerste keer, voorzichtig te zijn met de dosering. De hoeveelheid actieve stof kan erg verschillen per truffel. De effecten en heftigheid van de trip is afhankelijk van je dosis en persoonlijke gevoeligheid. Je voelt het effect in golfbewegingen. Het ene moment is het heftiger dan het andere moment. 

De bijwerkingen van tamsulosine zijn: duizeligheid, bloeddrukverlaging bij snel opstaan, hartkloppingen, hoofdpijn, misselijkheid, braken, diarree, obstipatie. Ook truffels kunnen bijwerkingen geven zoals duizeligheid, misselijkheid en hoofdpijn. Deze overlappende bijwerkingen kunnen elkaar daarom versterken.

Tamsulosine blijft lang in het lichaam. Mocht je het medicijn even willen stoppen voorafgaand aan de truffels (en dit is verantwoord), dan zou ik een pauze inlassen van tenminste 3 dagen voorafgaand aan het gebruik van een matig gedoseerde hoeveelheid truffels.

Hartelijke groet,

Karin W, huisarts

 

07 juni 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG