Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi , Ik heb dit weekend xtc en mdma gebruikt op een festival. Ik ben sinds dinsdag erg duizelig en hierbij ook misselijk. Kan het zijn dat de klachten hier vandaan komen of staat dit los van het festival? Kan ik iets tegen deze klachten dan? Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt, ik wil je daarom allereerst geruststellen. Je hebt niets kapot gemaakt in je lichaam en deze klachten moeten vanzelf weer over gaan. Lees daarom allereerst onze algemene pagina over xtc en misselijkheid. Zoals je daar mogelijk gelezen hebt komt misselijkheid erg vaak voor. De klachten die je noemt zijn ons dan ook zeker bekend na het gebruik van xtc. Het komt vaker door een dip iets langer duurt dan normaal en dat je je duizelig (en misschien ook misselijk) voelt. Dit gaat altijd vanzelf weer over.

Een van de oorzaken is: xtc vaak achter elkaar gebruiken, eens per twee weken bijvoorbeeld, heeft hier invloed op, maar misschien dit is in jouw geval niet van toepassing. De andere oorzaak die vaak voorkomt is een hoge dosering. Hoe hoger de dosering, hoe groter de kans is op verschillende vervelende klachten van het gebruik van xtc. Denk bijvoorbeeld maar aan alcohol, van 1 alcoholische eenheid ervaar je vaak geen kater de dag erna. Maar met 10 eenheden lig je de dag erna mogelijk wel ziek in bed.
Wat ook een rol speelt in jouw situatie zijn persoonlijke gevoeligheden voor klachten. Een druk en stressvol leven zorgt er over het algemeen voor dat een dip langer blijft hangen. Dat heeft te maken met de set en setting. Je lichaam komt in een stressmodus te staan wanneer je xtc gebruikt. Je lichaam heeft echt wel even de tijd nodig om hiervan te herstellen. Bij heftige overbelasting, een druk leven of wanneer je angst ervaart, gaat deze stressmodus niet uit en kan je lichaam moeilijker herstellen. En over het algemeen ga je stress voelen in je buik en raken mensen er zelfs soms wat duizelig van.

Probeer voor nu vooral wat rust te nemen. Zoek wat dingen waar jij ontspanning door ervaart en zorg goed voor jezelf door wat gezond te eten en voldoende te slapen. Mocht je angstig worden of stress ervaren, lees onze pagina daarover dan eens door. Hier vind je meer tips over hoe dit ontstaan is en wat je voor acties kunt ondernemen om dit te verminderen.

Tot slot nog aanhakend op een te hoge dosering. Het algemene advies is om tussen 1 en 1,5 mg mdma (=xtc) per kilo lichaamsgewicht te doseren. Daarmee beperk je zoveel mogelijk van de risico's van xtc. En mochten jouw klachten niet binnen een aantal weken over zijn, benader ons dan gerust opnieuw!

Vriendelijke groet,

Calvin

11 juni 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG