Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik heb 2 jaar geleden bloedafname moeten doen ivm GHB, resultaat was positief. Ik krijg na 22 maanden pas een brief met het resultaat en heb nu getekend voor een tegenonderzoek.. als dat bloedstaal 22 maanden oud is kan deze nu negatief zijn bij tegen onderzoek door de lange termijn ertussen zegt men huisdokter en niet meer bruikbaar zijn voor een goed betrouwbaar resultaat te bekomen klopt dit?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag, het is wel een ingewikkelde. Wettelijk moet bloed minimaal een half jaar bewaard worden om de mogelijkheid te bieden een voor een tegenonderzoek. Het is dus mogelijk dat het bloed dat je 2 jaar geleden hebt afgestaan al vernietigd is. Als het bloed nog wel bewaard is, denk ik dat het nog wel terug te vinden zou moeten zijn. De bloedsamples worden ingevroren bewaard.

Welke invloed dit heeft op jouw proces is een lastige vraag. Wettelijk moet jij de mogelijkheid krijgen om een tegenonderzoek te laten doen. Wanneer jij na 22 maanden de uitslag pas krijgt, is dit dus mogelijk te laat om dat nog te kunnen doen. Overleg dit goed met je advocaat.

Succes met het proces,

Sjoerd

19 februari 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG