Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Na een heftig weekendje carnaval met veel alcohol, weinig slaap en wat drugs (vooral cocaïne, redelijk wat 4FA, 1x wat speed en een paar keer ketamine) , wat overigens niet voor het eerst is voorgekomen, heb ik al 4 dagen last van heftig zweten en dan vooral als ik in slaap val. De eerste dag ná het weekend had ik flinke hoofdpijn en keelpijn en een tropische temperatuur. Ik heb toen nog gedacht dat ik bijna het loodje zou leggen maar ben niet naar de dokter gegaan omdat ik dacht dat het een combinatie zou zijn van griep en een drugskater. Nou is het levensbedreigende er wel af maar blijft het zweten en het zieke gevoel nog steeds aanwezig. Ik heb geen koorts. Kan dit door de drugs komen of heb ik waarschijnlijk gewoon pech dat ik ziek ben geworden?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Waarschijnlijk is het een combinatie van beide:

Zweten en een verhoogde temperatuur zijn dingen die we vaak tegenkomen bij een drugskater. Zeker als je hoog hebt gedoseerd en veel door elkaar hebt gebruikt.

Gebruik van alcohol en drugs is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Hierdoor is je weerstand een stuk slechter. Weinig slaap heeft hier ook geen positieve invloed op. Dat je ziek bent geworden is dus niet helemaal 'pech' maar een gevolg van feesten, drugsgebruiken en wakker blijven.

Je stuurde deze vraag een aantal dagen geleden in. Hoe is het nu met je? Veel slaap en gezonde voeding helpen in het herstelproces.

Wil je dit soort klachten de volgende keer voorkomen? Zorg dan dat je voor en tussen de feesten door goed uitrust en gebruik minder middelen zo dicht op elkaar.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

13 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG