Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Vandaag slik ik voor de 4e keer het antidepressivum Prozac (fluoxetine). Ik heb een redelijk lage dosis van 10mg. Vanavond ga ik naar een feestje waar we cocaïne gaan doen. Ik vroeg me af in hoeverre dit levensgevaarlijk is bij de lage dosering die ik heb. (Dat het sterk word afgeraden weet ik, maar ik wil er zeker van zijn dat ik na vanavond nog leef.) Verder hebben we nog maar een halve gram coke, voor met z’n tweeën, dus in the end zijn alle dosisen vrij laag. Hoef ik me geen zorgen te maken over het seratoninesyndroom? Alvast bedankt en ik hoop van jullie te horen :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het serotoninesyndroom (verwardheid, epilepsie, oververhitting o.a.)  kan in theorie ontstaan, ja. Hoe hoger de dosering, hoe groter de kans. Dus levensgevaarlijk is het niet snel in jouw genoemde doseringen, maar de kans op klachten blijft toch verhoogd aanwezig. Inderdaad is het daarom afgeraden om te doen.

En bedenk nog even waarom zou je coke gaan doen als je nèt je depressie of angst gaat behandelen met Prozac? Waar krijg je het voor? Ken je de dips in stemming die kunnen ontstaan na coke? Ook afgenomen nachtrust speelt mee. Zijn er bijwerkingen van Prozac? Dan ben je ook niet fit genoeg en kun je ongewenste effecten van coke krijgen. 

Oké, genoeg gewaarschuwd. Nu jouw beslissing. Laat je het ons sowieso weten? Dank je!

vr grt

Gerard A

drugsarts

 

15 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG