Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi. Iemand die ik ken zit aan de Amitriptyline 30mg per dag, inname voor het slapen gaan, maar voor pijnklachten. Nu is het plan om een keer LSD te doen, maar ik kan online te weinig informatie vinden over de veiligheid van deze combinatie. Het betreft geen behandeling van depressie, en er is ook al voor de medicatie Lsd meerdere keren gebruikt, dus de pijn is ook niet erg van invloed op de trip. Ik zou hier graag wat meer over willen weten en een advies over willen. Dankjewel:)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het medicijn (een tricyclisch antidepressivium) verhoogt serotonine, LSD blokkeert tijdelijk een serotoninereceptor. Het zou theoretisch zo kunnen zijn dat de LSD minder effect geeft of juist meer. We weten het nog niet. Als je geen risico's wilt nemen, kun je het beter niet doen.

Maar levensgevaarlijk is de combinatie niet. Kijk uit dat hij niet veel méér LSD gaat nemen om toch nog effect te krijgen. Een dag stoppen met amitriptyline is ook geen goed idee vanwege onthoudingsverschijnselen die kunnen ontstaan.

Tot slot moeten er zeker geen bijwerkingen (meer) zijn van het medicijn. Het kunnen zijn: droge mond, misselijkheid, obstipatie, moeite met kijken, gewichtstoename, sufheid, duizeligheid, tremor, hoofdpijn, misselijkheid, overmatige transpiratie, duizeligheid bij opstaan. Ook vaak hartritmestoornissen, concentratiestoornis, smaakstoornis, tintelingen, wijde pupillen, moeite met plassen, vermoeidheid, verwardheid en sexuele stoornissen.

Deel je eventuele ervaringen met ons? Daar leert iedereen van.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

26 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG