Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/mevrouw, Een klasgenoot beweerde eens dat Socrates (de filosoof) vroeger khat gebruikte. Ik geloofde hier niks van zei ik. maar laatst had ik eens met een vriend een beetje M-Cat (dat is een synthetische khat toch?) gebruikt, en die vriend van me ging toen ineens op blote voeten over straat lopen, wat ik trouwens best dom vind want er kan overal glas liggen. Nu weet ik toevallig dat Socrates ook altijd op blote voeten liep, dus vind ik het ineens een stuk aannemelijker dat hij toch wel eens khat zou kunnen hebben gebruikt. Ik kan hier alleen niets over vinden, dus mijn vraag is of jullie misschien weten dat Socrates wel eens khat of iets vergelijkbaars gebruikte?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Wat een buitengewoon interessante vraag. Interessante associatie heb je gemaakt met de blote voeten van je maat en die van Socrates. 

Khat en m-cat (mephedrone) zijn beide stimulerende middelen. Het kan uitnodigen om dingen even anders te ervaren. Zoals op je blote voeten lopen (wat inderdaad niet zo handig is op straat). 

Toch denk ik niet dat Socrates aan de Khat zat. Khat werd vanaf de 13e eeuw gebruikt. Ver na de tijd van Socrates. Er zijn theorieën dat er in de tijd van Socrates wel andere middelen zijn gebruikt als paddo's of ergot (een precursor van LSD). Dit blijven echter theorieën. Er zijn nooit direct organische resten gevonden. 

Met vriendeljike groet, 

Sjoerd

22 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG