Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Beste, Ik heb na 4 maanden voor het eerst weer een pilletje genomen op het Timewarp festival. Die voelde goed aan, niks aan de hand. Daarna heb ik een buisje genomen "hulk" dat is mdma en speed als ik het goed heb. Ik voelde er helemaal niks van, toen nog een xtc pil en daarna nog een halve xtc en daarna nog een hele. 3,5 pil en een buisje maar er gebeurde helemaal niks! 2 likjes mdma en daarna nog een buisje hulk en als laatste een halve 4FA. Het is mij nog nooit overkomen dat ik iets gebruik, of zoveel gebruik en er gewoon niks van voel. Me vrienden stonden mij raar aan te kijken en ik dacht ook van, aparte bedoeling. Er kwam geen high, geen lekker gevoel helemaal niks behalve zweten. Alleen de eerste pil die ik innam aan het begin van het feest had effect. Ik ben 35 jaar, 1.78 lang en weeg 85 kilo maar heb nooit rekening gehouden met gewicht en effect. Misschien niet zo handig, maar gebruik wel eens wat sinds me 17de jaar. Heel lang ook niks gebruikt, een jaar of 7 a 8. De laatste 3 jaar wel weer eens wat op een festival. Maar dan heb ik genoeg aan 2 likjes mdma. Hoe kan het dat mijn lichaam totaal niet heeft gereageerd op alle troep die ik heb genomen, ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Je bent benieuwd hoe het kan dat je heel veel drugs hebt gebruikt maar dat je niets merkte. Dat kan verschillende antwoorden hebben. Ik ga ervan uit dat je helemaal niets merkt, ook geen vervelende effecten zoals spierspanning, wegdraaiende ogen etc. Graag leg ik uit hoe dat zit.

Te beginnen is het goed om het over 'Hulk' te hebben. Wel vaker zijn er op de drugsmarkt buisjes met vloeistof te krijgen die zo'n naam hebben. Wordt ook wel eens Original 69 of 'blue' genoemd. Is vaak een combinatie van ghb, mdma en amfetamine. Maar bevat soms ook hele andere drugs, of niks. Erg onbetrouwbaar moet ik zeggen. Verder heb je 3.5 pil genomen, wat mdma en 4-fa. Heb je deze drugs laten testen? Het kan zomaar zijn dat de drugs niets- heel weinig of heel iets anders bevatten dan jij denkt. Misschien denk je wel: "ik heb het van een betrouwbare dealer". Maar mijn ervaring bij de testservice is dat die betrouwbare dealers eigenlijk helemaal niet zo betrouwbaar zijn.

Wat ook een rol kan spelen is medicatiegebruik. Bijvoorbeeld een SSRI, een antidepressivum. In dit geval kan je minder merken. Net zoals dat er sprake kan zijn van tolerantie. Wanneer je in het (verre) verleden heel veel en vaak mdma gebruikt hebt, dan krijg je op den duur de 'loss of magic'. Met andere woorden heb je dan mdma zo misbruikt dat je er gewoon niets meer van merkt. Als laatst kan het te maken hebben met de drugs, set en setting. Dat wil zeggen dat het effect van een drug, beïnvloed wordt door de drug zelf, maar ook door de set en setting. Meer info hierover kan je lezen door op de link te klikken.

Als laatste wil ik nog wat schrijven over de hoeveelheid die je gebruikt. Zoals te lezen is bij onze harm-reduction tips, beperk je risico's bij mdma wanneer je niet meer dan 1,1-5mg mdma per kilo lichaamsgewicht neemt. Voor jou zou dat dus 85 - 120mg zijn. 120mg is voor ons een limiet, ongeacht hoeveel je weegt. Neem je meer? Nemen de risico's aanzienlijk toe en worden de fijne effecten juist minder. Bij de doseringen die jij neemt, neem je enorme gezondheidsrisico's. Ik schrok ook wel wat van de hoeveelheden die je beschrijft. Het speedy-effect neemt bij deze doseringen over en je zal nog maar weinig euforie merken. Gezien een gemiddelde pil tegenwoordig 180mg bevat, heb je meer dan een halve gram mdma binnen gekregen. Hoeveel ervaring je ook hebt, je lichaam wordt hier niet vrolijk van. Daarnaast heb je gecombineerd (4fa, misschien wel ghb of amfetamine). Combineren geeft onvoorspelbare reacties. 

Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben. Heb je nog vragen? Neem gerust nog eens contact op.

Met hartelijke groet,

Dion

12 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG