Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Ik heb een tijdje geleden mijn XTC laten testen. Vandaag gebeld voor de uitslag omdat de pil niet voorkwam in het herkenningssyteem. Er zat 180 mg MDMA in, maar ook 290 mg cafeïne. Wat bizar hoog is. Is er ervaring met een dergelijke dosering? Ik heb de pil al gebruikt voordat ik de uitslag gehad en hebben eigenlijk niks geks gemerkt. Wel is het zo dat ik voor die pil al twee andere pillen op had. Op het laatst was ik erg zweterig op mijn voorhoofd, maar dat kan natuurlijk ook komen door een te hoge dosering. Concreet: wat is het risico van deze pil in deze samenstelling?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Vragen over de uitslag bij de testservice kan je ook altijd aan de telefoon stellen. Maar je bent natuurlijk ook bij ons welkom :-).

290mg caffeïne staat gelijk aan ongeveer 3-3,5 sterke bakken koffie. Enerzijds een behoorlijke dosering, maar voor iemand die er doorgaans tien bakken koffie drinkt valt dat wel mee. In Nederland krijgt de gemiddelde volwassene zo'n 5- a 600mg caffeïne binnen per dag (bron). Ervan uitgaande dat je niet de hele pil neemt, hoef jij je over de caffeïne niet zo'n zorgen te maken.

Zweterigheid op je voorhoofd zal, zoals je zelf ook al denkt, eerder komen door de flinke overdosering mdma, dan door de caffeïne. Wil je de risico's beperken bij mdma? Lees dan onze harm-reduction tips. Hier staat onder andere, dat je de risico's beperkt bij een dosering van niet meer dan 1-1,5mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Met een maximum van 120mg. Alleen al deze pil nemen, is eigenlijk al te veel. Althans, als je de risico's wil beperken. Doorgaans met overdoseringen worden de positieve effecten juist minder, terwijl de nadelen groter worden. Het verliefde, fijne gevoel wordt overruled door het speedy effect.

Ik hoop je vraag zo beantwoord te hebben. Heb je nog vragen? Laat het gerust weten.

Met hartelijke groet,

Dion

19 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(5 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG