Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste info team, Wanneer ik drugs gebruik ben ik zeer bewust van de mogelijke risico's en gevaren die hier aan verbonden zijn. Ik eet de dagen voor gebruik heel gevarieerd en gezond en zorg dat ik goede nachtrust heb. Om de kans op mogelijke neurotoxiciteit te verkleinen, neem ik één uur voor en na gebruik van XTC of 4FA de volgende supplementen in: 600mg Alfaliponzuur 500mg Acetyl L-Carnitine (ALCAR) 100mg Q10 (ubuquinol) 900mg Omega3 1000mg Vitamine C Hier heb ik eigenlijk twee vragen over: 1. Denken jullie dat ik hier daadwerkelijk de risico's op mogelijke hersenschade of leverschade mee verklein? 2. Kunnen deze middelen mogelijk ook de recreatieve effecten van drugs verminderen? Hoor graag jullie ideeën hierover. Groeten.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Wij schreven in het verleden ook antwoorden over supplementen na XTC.

Belangrijkste uitgangspunt is dat je niet vaker neemt dan eens per 2 a 3 maanden en je jezelf houdt aan de harm reduction tips van XTC en 4-FA. Supplementen zijn prima maar daarmee neutraliseer je nooit helemaal de risico's. En sowieso niet als je de basis harm reduction richtlijnen negeert.

Wij hebben geen aanwijzingen dat de recreatieve effecten van drugs verminderd worden door deze supps. Er zijn aanwijzingen dat antioxidanten kunnen helpen om de schadelijkheid voor de hersenen te beperken. Dat noemen we oxidatieve stress. Het is niet keihard bewezen maar - baat het niet dan schaadt het niet -.  Dus zolang je er niet teveel van neemt is het prima om te doen. 

Ook katers zijn minder heftig als er sprake is van matig doseren, niet combineren, goede voeding, eventueel een supplementen regime en voldoende rust.

Tot slot hoef je je voor je lever niet zo snel zorgen te maken als het gaat om recreatief gebruik van XTC of 4-FA. Postief effect op de lever lijkt mij te verwaarlozen.

Mvg,

Ronald 

26 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG