Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Waarom duizelig en misselijk na coke

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er zijn meerdere oorzaken mogelijk. Coke wordt vaak versneden. In veel van de Nederlandse coke zit bijvoorbeeld Levamisol of Fenacetine. Deze zouden je misselijkheid in de hand kunnen werken met name de Levamisol. Mijn eerste advies zou zijn om de komende tijd je coke te laten testen. Op die manier kan je uitsluiten of een versnijdingsmiddel de oorzaak is.

Als de oorzaak niet bij een versnijdingsmiddel ligt, dan zit het in hoe jouw lichaam of geest reageert op de cocaïne zelf. In de maag en darmen zitten ook receptoren waar de coke een effect op heeft. Ook de spanning die door het effect van coke op het lichaam komt, ermee te maken kunnen hebben. Een (tijdelijke) pauze kan er voor zorgen dat het lichaam weer tot rust komt. Wij adviseren met die reden vaak om niet meer dan één keer per twee/drie maanden drugs te gebruiken.

Sommige mensen drinken veel alcohol, of roken veel als ze coke gebruiken. Ook dat kan een oorzaak zijn. Je kunt kijken, of het helpt als je niet of minder rookt of drinkt.

Als dit niet helpt, schroom niet om ons een vervolgvraag te stellen. Vermeld dan goed wat je al geprobeerd heb en wat wel of niet werkte. 

Mvg,

Ronald

17 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG