Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goedemiddag, Ik heb binnenkort een feestje waar ik XTC wil gaan doen, maar nu vraagt een vriend aan mij of ik de week ervoor mee ga naar een ander feestje. Hij wil daar 4-FMP (of 4-FA) gaan doen. Nu is mijn vraag: is het schadelijk om 4-FMP te nemen en een week later XTC? En werkt de XTC dan nog wel of is mijn voorraad serotonine dan op? Ik hoor het graag! Alvast bedankt :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Zowel het gebruik van 4-FA, als van XTC brengen risico's met zich mee. Dat vooropgesteld. 4-FA is de laatste jaren op de markt gekomen en sindsdien is er eigenlijk nog weinig  onderzoek naar gedaan naar korte- en langetermijneffecten van dit middel. Wel zijn er de afgelopen jaren incidenten geweest waar 4-FA bij betrokken was. De incidenten variëren van lichte klachten zoals hoofdpijn tot aan hersenbloedingen en problemen aan het hart. Er zijn tevens enkele gevallen bekend van mensen die zijn overleden na het gebruik van 4-FA. Er zijn mensen overleden aan een hersenbloeding door 4-FA. Check onze pagina over 4-FA voor meer info over dit onderwerp.

Wat betreft de serotonine; 4-FA werkt o.a. op de serotonine in de hersenen en dit heeft als gevolg dat wanneer jij de week erop XTC neemt dit minder effect meer zal hebben. Wij raden eigenlijk altijd aan om ongeveer drie maanden tijd tussen drugsgebruik aan te houden om de risico's ervan te beperken. Je brein doet er ongeveer 5 tot 6 weken over om het serotonine niveau op niveau te krijgen. Verder is die drie maanden "rust" tussen drugsgebruik van belang om je lichaam te laten herstellen. Zo komt er weer balans in de huishouding van de hersenen en herstelt je lichaam. Lees hier meer info over XTC.

Twee keer zo kort achter elkaar drugs gebruiken zal schadelijker zijn en brengt meer risico's met zich mee.

Vriendelijke groet,

Calvin

 

14 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG