Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoe kan ik reageren op het advies wat ik heb gekregen over mijn methadon verslaving. 16 juni wordt ik 65 . Waarvan 15 jaar aan de heroïne van mijn 30 tot mijn 45 ste en daarna dus al 20 jaar methadon . De reden daarvoor heb ik al uitgelegd. Mijn grootste strukkeling is nog steeds dat ik mijn 3 kinderen in die 15 jaar heroïne gebruik zo verwaarloosd heb . Heel lang geen echte moeder geweest en dat krijg ik niet uit mijn hoofd . We hebben nou gelukkig een redelijk goed contact . Met de oudsten wat moeilijker omdat die het bewust hebben meegemaakt . De jongste weet het wel maar heeft het niet zo bewust meegemaakt. Nou dus al 20 jaar methadon en dat heb ik al afgebouwd maar nog meer wordt afgeraden . Mijn Kids weten dit dus niet. Die denken dat ook dat voorbij is . Ik wil niet als mij iets gebeurt dat ze dan horen , jullie moeder gebruikte nog steeds methadon . Weer een leugen zullen ze denken en dat wil ik niet . Deze gedachte maakt mij depressief ook heel lang geweest met zelfmoordpogingen maar daar ben ik overheen want dan doe ik ze nog meer pijn . Ik zit met mezelf in de knoei . Het was heel fijn om jullie antwoord op mijn vraag te lezen en zou graag contact houden . Kan dat en hoe ? Mvg 

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Als je toestemming geeft kan je je mailadres aan ons geven, dan kan ik rechtstreeks met je mailen. Stel dan nog even een keer een vraag om deze gegevens te delen.

Je kan ook om advies vragen bij je eigen verslavingszorg. Dat is Tactus. Volgens mij moet je te helpen zijn met een afname van schuldgevoelens. 

Je hoeft 'alleen maar' te stoppen met jezelf af te wijzen. Nogmaals, je hebt al zo veel bereikt in je verslavingscarrière! Die methadon is zoals insuline voor een suikerpatiënt. Maar je veroordeelt de methadon nog terwijl dat zo lang een reddingsboei was. Maar dat begrijp ik ook . Ook zou afbouw in principe mogelijk moeten zijn. Ik ken de reden nog niet dat het wordt afgeraden.

Tot mails!

Mvg,

Gerard A

verslavingsarts 

23 april 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG