Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste meneer/mevrouw, Vorige zomer heb ik voor het eerst PEP, MDMA en XTC gebruikt. Dit heb tot nu toe vier keer gedaan. (Niet allemaal tegelijk maar gespreid) Nu heb ik al gemerkt dat ik erg gevoelig ben. Ik reageer hier er sterk op, al bij de kleinste hoeveelheden. Hier hou ik rekening mee en kijk ik goed uit. Maar nu krijg ik na alle keren dat ik wat gebruikt het heel erg koud. Meestal als ik thuis kom van een festival krijg ik hier last van. Ik voel helemaal niet koud aan, maar ik voel de hele tijd een koude windvlaag/rillingen en warm aankleden of een paar dekens helpen niet. Mezelf probeer ik aan te praten dat het tussen mijn oren zit, maar het is zo vervelend dat ik me hier niet zo makkelijk overheen kan zetten. Een keer heb ik zelfs gehad dat ik ook begon te rillen. Na een paar uur gaat het over. Ik vroeg me af waardoor dit kan komen? Is het gevaarlijk? Ik probeer me dan ook niet te warm aan te kleden want ik wil mezelf niet oververhitten. Graag informatie hierover. Vriendelijke groet.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het koud krijgen tijdens de coming down na uppers zoals XTC en speed zijn in principe normale bijwerkingen. De manier waarop je temperatuur ervaart verandert onder invloed van drugs. Ook bloedvaten vernauwen door uppers wat kan leiden tot koude ledematen. Bovendien kan de vrijgekomen adrenaline zorgen voor rillingen. 

In hoeverre je last hebt van het ervaring van kou verschilt echter per persoon. Daar ligt dus een stukje individuele gevoeligheid bij jou. Je kunt er wat aan doen door lager te doseren en vooral niet te combineren. Laat daarom altijd je drugs testen en doseer laag. Bij XTC nooit meer dan 1 a 1,5 mg per kg lichaamsgewicht. Weeg je 70 kg dan dus niet meer dan 70 tot105 mg. Combineer XTC/MDMA ook niet met speed of andere drugs..

Je hebt trouwens gelijk dat je niet te warm moeten kleden tijdens XTC. Dit is vooral riskant als ook de omgeving heel warm en heel vochtig is. Bijvoorbeeld een drukke en slecht geventileerde zaal waarop volop gedanst wordt. Probeer op dat soort feesten toch nog steeds af en toe een koele ruimte op te zoeken. Draag geen petjes.

Mvg,

Ronald 

17 mei 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(3 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG