Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik rook nu al enige tijd cannabis. Echter ervaar ik recentelijk pas klachten na het gebruik van cannabis. Sinds kort “verlamd” mijn rechter arm na het gebruik van cannabis, vaak hoe meer cannabis ik gebruik hoe heftiger de klachten zich voordoen. Als ik verkeert met mijn arm steun of mijn arm niet beweeg dan neemt het gevoel in mijn rechter arm en vooral mijn rechter hand langzamer af, zodra ik mijn hand en arm weer beweeg begint het gevoel weer terug te komen. Nu had ik deze klachten voorheen alleen maar tijdens het cannabis gebruik en soms nog de ochtend erna, maar nu blijft deze klacht zich al enige dagen na het gebruik van cannabis zich voortdoen, al is dit in vele lichtere vorm. Is dit schadelijk? Nu ben ik ook benieuwd of dit een bekend effect is van cannabis en of hier iets tegen te doen is (op het minder gebruiken van cannabis na) zodat het minder heftig of helemaal niet meer voorkomt.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Er bestaan zeldzame aandoeningen aan de bloedvaten door teveel cannabis. Dan gaan de vaten ontsteken en komt er niet genoeg bloed doorheen.

Een tweede oorzaak is angst. Cannabis kan angst opwekken, in een erger geval een bad trip. Nu kan angst heel veel verschijnselen hebben zoals droge mond, tintelingen en de armen of benen niet meer voelen. Heb jij ooit angstklachten of hyperventilatie gehad in je leven?

Een derde oorzaak is dat je zelf verkeerd op je arm leunt. Dan krijg je een slapende arm.

Sowieso is het een signaal dat er iets niet klopt. Dus rustiger aandoen is slim.

Laat weten hoe het gaat en meld je eventueel aan voor het spreekuur.

Mvg,

Gerard A

drugsarts 

 

 

18 juni 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG