Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam. Ik heb nu 3x xtc en 1x mdma gedaan en ik voel hier helemaal niks van. Geen grote pupillen, geen euforisch gevoel en gaan strakke kaken. Het kan niet liggen aan slechte pillen, want bij mijn vrienden werkten dezelfde pillen als een tierelier. Andere drugs zoals speed werken wel gewoon. Ik heb in totaal 3x ongeveer een hele pil á 140 mg gebruikt en ongeveer 400 mg mdma. Ik snap niet waarom dit niet werkt. Ik hoop dat jullie een antwoord hebben. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Dit kan met meerdere dingen te maken hebben. Het kan er mee te maken hebben dat wanneer je xtc kort achter elkaar neemt, bijvoorbeeld elk weekend, je serotonine in de hersenen volledig uitgeput zijn. Xtc zorgt ervoor dat dit stofje in je hersenen constant vrijgegeven wordt en dat je daarom dat geluksgevoel ervaart. Dit heeft tot wel 6 weken de tijd nodig om weer te herstellen in de hersenen. Wanneer je wel eerder xtc neemt dan heeft het nauwelijks effect meer op jou.

De dosis speelt ook mee. Probeer nooit meer dan 1-1,5 milligram per kilo lichaamsgewicht te gebruiken op een avond. Daarnaast verklein je de kans op schade en andere problemen. XTC is nooit zonder risico's, maar deze doseringen beperken de risico's wel. Laat je pil dus altijd testen, je weet dan hoeveel erin zit en je kunt je dosis op die manier beter berekenen. Wanneer je 50 kilo weegt, is het maximale mg mdma dat je inneemt (om de risico's zo goed mogelijk te beperken) tussen de 50 en 75 mg mdma.

Er kan nog een andere factor spelen. En dat is de balans van stoffen in je hersenen. XTC laat bepaalde stoffen extra vrijkomen, zoals ik eerder vertelde. Als je daar van nature al een beetje een tekort, of disbalans in hebt, kan ik me voorstellen dat XTC anders werkt, of minder effect lijkt te hebben. Heb je aanleg voor depressieve klachten of psychische problemen, gebruik dan niet. XTC kan deze klachten naar boven laten komen, of verergeren. Veel mensen weten niet of ze aanleg hebben. Heeft iemand in je familie deze klachten, dan bestaat de kans dat jij ook die aanleg hebt. Gebruik dan niet. 

Belangrijke aanvulling hierbij is dat sommige antidepressiva de werking van xtc kunnen tegenhouden, mocht het zo zijn dat jij antidepressiva gebruikt, gebruik dan geen xtc! Lees onze pagina over xtc en antidepressiva voor meer info.

Om af te sluiten, elk lichaam reageert anders op xtc. De ene persoon kan er gevoeliger voor zijn dan de ander. Ik hoop dat jouw vraag hier mee voldoende beantwoord is. 

 

Vriendelijke groet, 

 

Calvin 

 

27 juni 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG