Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste drugsinfoteam, Ik ben het afgelopen jaar redelijk wat Technofeestjes afgegaan. Op al die feestjes heb ik XTC gebruikt. Ik probeer minimaal 1 tot 1,5 maand tussen het gebruik te houden. De eerste 4 keren ben ik erg goed gegaan op het XTC gebruik, het fijne love gevoel is me de hele avond bij gebleven en heb nergens tijdens de avond last van gehad. Maar nu de laatste 2 feestjes, is het fijne Love gevoel me maar heel kort bijgebleven misschien 1- 1.5 uur. Daarna is het fijne gevoel weg gegaan en tijdens het bijpakken heel kort weer terug gekomen. Op het einde van beide feestjes, ben ik op een gegeven moment bek af en kan amper nog staan en zin om te praten. Ik begin mij af te vragen hoe dit kan komen? En hoe ik dit kan voorkomen? De pillen die ik die avond gebuikte bevatte 250 mg mdma. Bedankt alvast!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller, 

Het minder worden van het effect wordt de 'loss of magic' genoemd. Eerst zal ik uitleggen waar het vandaan komt, vervolgens hoe je het kan voorkomen/vertragen. 

Gebruikers hoor je vaak zeggen dat de eerste of tweede keer gebruik de beste waren. Het effect is dan nog helemaal nieuw en overweldigend. Naarmate iemand vaker gebruikt, leer je het effect beter kennen. Hierdoor heb je meer verwachtingen van de trip. Hoe 'lekker' wil je er in zitten, eigenlijk wil ik meer effect of de laatste keer ging ik veel lekkerder. Deze verwachtingen en gedachten hebben op zichzelf invloed op de trip. 

Onderstaande alinea gaat dieper in op de werking van xtc. Als je daar nog niet helemaal bekend mee bent. Kijk dan eerst dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=kvabSJrKIhw

Uit je verhaal haal ik dat de 'loss of magic' ook een fysieke oorzaak heeft. Je schrijft dat je 1 tot 1,5 maand tussen gebruiksmomenten hebt laten zitten. Dat is redelijk snel. De voorraad serotonine zou dan net of net niet helemaal aangevuld moeten zijn. De serotoninereceptoren zouden nog wel wat teruggetrokken kunnen zijn. Hierdoor kan het effect minder worden. 

Je schrijft: "De pillen die ik die avond gebuikte bevatte 250 mg mdma" Betekent dat dat je meerdere pillen van 250 mg mdma hebt gebruikt op 1 gelegenheid? Of gaat dat over de verschillende feestjes? Een richtlijn met doseren is 1 tot 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Zit je daar boven, dan neemt het 'love' effect niet toe, maar de bijwerkingen wel. Het strak staan overheerst dan het 'love' gevoel. 

Misschien ben jij wat gevoeliger om de magic te verliezen. Door minder frequent en minder hoog te doseren stop of vertraag je dat proces. 

Ik hoop dat je iets aan dit antwoord hebt, 

Met vriendelijke groet, 

Sjoerd

15 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG