Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi!, Ik ben zaterdag uit gegaan naar een kroeg Ik had al wel een paar biertjes op maar voelde me nog prima rond een uur of 3-4 had ik 2 biertjes en vanaf dat moment kan ik me nog herinneren daarna niet meer tot een uur of half 9 toen ik naar huis werd gebracht toen kon ik weer denken in die tijd heb ik geen idee wat ik heb gedaan en waar ik was ik heb een goede vriend gevraagd wat er allemaal gebeurd is en hij vertelde het mij maar ik weet niks meer ik ben ook gevallen warschijnlijk want heel me knie is kapot ik denk dat er iets in me drankje is gegooid want drink wel vaker wat drank maar zoiets is me nooit gebeurd dat ik niks weet en niet meer terug kan denken ik zit er heel erg mee want ik vind dat eng dat ik niks meer weet en wat ik gedaan heb, weten Julie misschien wat er gebeurde? Groetjes!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Ik kan me voorstellen dat dit een vreemde ervaring is geweest. Ik begrijp uit je verhaal dat je wilt weten of deze ervaring door alleen de alcohol kan zijn geweest of dat er andere middelen bij betrokken waren. Vooropgesteld wil ik zeggen dat ik niet met 100% zekerheid kan zeggen wat er met je gebeurd is. Ik kan alleen zeggen wat ik denk op basis van onze ervaring met dit onderwerp en de dingen die jij wel (en niet) schrijft over deze ervaring.

Ik denk dat je niet gedrogeerd bent. Graag leg ik uit waarom. Heb je wel eens gehoord van drugs, set & setting? De drugs is in jouw geval alcohol. Hoeveel heb je gedonken? Wat heb je gedronken?  Daarnaast zegt de set iets over hoe jij je in het algemeen voelt. Voel je psychisch en lichamelijk goed? Met wat voor verwachting ging jij drinken? Als in, wat voor effect verwacht jij? Had je een volle maag of niet? Tot slot zegt de setting wat over de omgeving waarin je was. De drugs, set & setting hebben invloed op elkaar. Het effect van de alcohol wordt dus niet alleen bepaald door de alcohol, maar ook door de omgeving, hoe jij je in het algemeen voelt en de verwachtingen die je hebt.

Regelmatig ervaren mensen dat alcohol veel harder aankomt. Wij signaleren dat dit vaker voorkomt bij jonge onervaren drinken en vaker bij vrouwen dan bij mannen. De klachten die je omschrijft (black-out, vallen) komen prima overeen met het gebruik van alcohol. Alleen had je dit misschien niet (of minder) verwacht. Een black-out is een tijdelijke geheugenstoornis door alcohol.

Drogering komt in Nederland gelukkig nauwelijks voor. Als mensen drogeren, doen ze dat vaak doelbewust. Bijvoorbeeld om iemand te beroven of te misbruiken. Als je daadwerkelijk gedrogeerd was, in combinatie met de hoeveelheid alcohol die je genuttigd hebt, was je hoogstwaarschijnlijk ook een langere tijd buiten bewustzijn geraakt. Bovendien zijn er bij dit soort situaties vaak verdachte omstandheden of effecten die met een bepaalde drug te maken hebben. 

Al met al, denk ik dat er geen reden is tot zorgen. Het is prima te verklaren dat het alleen door alcohol komt. Blijf jij je toch druk maken? Of zijn er andere verdachte omstandigheden? Dan kan je altijd eens langs bij de desbetreffende kroeg voor wellicht wat meer duiding van de avond. Heb je verder nog vragen? Of blijf jij je zorgen maken? Neem gerust eens contact op. Je kan ook altijd even contact zoeken met je huisarts.

Mvg,

Ronald 

16 juli 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG