Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben waarschijnlijk te laat maar ik ga morgen naar een festival en heb al 4 dagen last van diarree. Ik was van plan om xtc, 2cb, pep of iets anders te gebruiken. Ik weet dat het allemaal waarschijnlijk niet slim is maar is er een drug die je kan aanraden als je diarree hebt? Alcohol heb ik namelijk niet heel veel zin in.:)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. Het lukt ons inderdaad niet om binnen één dag een antwoord te schrijven. Meestal zijn we wel sneller dan nu, excuus! Welke keuze heb je gemaakt en hoe is het gegaan? We horen graag van je terug, dan kunnen wij wat van je ervaring leren.

Zoals je zelf al aangeeft is het inderdaad niet zo slim. Als je diarree hebt, verlies je veel vocht. Het gebruik van uppers als xtc of pep ontregelt ook je vochtgehalte in je lichaam. Je hebt dus een grotere kans op een oververhitting of uitdroging. Het kan helpen om iets meer water dan normaal te drinken, maar ook voldoende zout binnen te krijgen. Probeer dus ook iets te eten. Dit geldt overigens ook voor alcohol. Je verliest dan makkelijker vocht. Ook dan heb je kans op uitdroging. Zeker oververhitting maar ook uitdroging kunnen levensgevaarlijk zijn. Mocht je juist niet kunnen plassen, weinig vocht verliezen, let er dan op dat je niet teveel drinkt.

Verder stellen wij dat als je drugs gebruikt, je dat het beste alleen kan doen als jij je 100% fit voelt. Ben je ziek of zit je niet lekker in je vel, is de kans groter op een bad-trip of andere klachten. Met name uppers zijn een flinke aanslag op je lichaam. Het duurt een tijdje voordat je herstelt. Waar komt de diarree vandaan? Een infectie of onsteking? De diarree, infectie of insteking kan verergeren. Omdat je lichaam (en je immuunsysteem) een flinke klap hebben gekregen. Let ook op met antibiotica en drugsgebruik, dat kan mogelijk gevaarlijk zijn.

Al met al is het niet zo handig om te gebruiken terwijl je al vier dagen diarree hebt. Je loopt aanzienlijk meer risico op problemen. Maak je de keuze om te gebruiken? Zorg er dan voor dat je zo laag mogelijk doseert. Als het dan toch fout gaat, ga dan vooral langs bij de ehbo of een beveiliger. Drugsbezit is illegaal, maar gebruik niet. Jouw gezondheid is het belangrijkst.

Met hartelijke groet,

Dion

06 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG