Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo, Sinds een half jaar gebruik ik ongeveer 1 keer in de 2 maanden een halve gram coke. We doen daar ongeveer een uurtje of 5 over. Tijdens het gebruik praten en hangen we wat. Ik ben 50 jaar en in goede conditie. Tijdens het gebruik heb ik nooit last van hartkloppingen of zweten. De laatste keer was ik tijdens het eerste lijntje extreem moe. Bij de tweede lijnte verdween de vermoeidheid en kwam bij het laatste lijntje weer terug. Tijdens de vermoeiheid kan ik ook moeilijk bewegen. Ik heb dit een keer eerder gehad tijdens het gebruik. Extreem moe, moeite om me te bewegen wat later wegtrekt. Mijn vraag is of ik me zorgen moet maken? En of dit normaal is? Ik kan niemand vinden met eenzelfde ervaring,.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Heel moe worden van coke heb ik nog niet eerder gehoord. Behalve bij mensen met ADHD. Deze mensen worden juist gedempt door uppers. Heb jij dat? Moe en moeilijk bewegen lijkt op een dopamine afname, terwijl cocaïne een dopamine toename veroorzaakt. 

Het kan hiermee een persoonlijke reactie zijn op coke: soms krijgen mensen dopamine verhogers voorgeschreven bij rusteloze benen. Dan kan een bijwerking apart genoeg ook moeheid zijn. Verder dus onderliggend ADHD, tenslotte toch een direct effect op het hart dat door de coke minder zuurstof krijgt. 

Normaal is het dus niet.

Het veiligst is om ermee te stoppen in geval van oorzaak 3.

Anders kun je eens kijken of je na 4 maanden pauze ipv 2 maanden, nog steeds hetzelfde ervaart.

Laat je ons weten?

vr grt

Gerard A

drugsarts

02 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG