Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Laatst vertelde iemand mij dat als je bijvoorbeeld geopereerd wordt in het ziekenhuis, je moet aangeven welke drugs je allemaal gebruikt hebt ivm je pijnstiller/medicijn mmsamenstelling. Nou vroeg ik me af, stel ik zou nu in het ziekenhuis komen, dan weten mijn ouders niet welke drugs ik allemaal gebruikt heb. Mijn vrienden weten dat wel, maar mijn ouders hebben totaal geen vermoedens. Is dit gevaarlijk als ik opeens buiten bewust zijn in het ziekenhuis terecht zou komen, ik hoor hier namenlijk nooit iemand over. In mijn geval zou het gaan om de drugs wiet, hasj, alcohol, truffels, lachgas, xtc en 2cb.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bij bepaalde operaties ga je onder narcose en dan moet de anethesist weten of je onder invloed bent van drugs zodat de verdoving goed werkt en je geen onverwachte bijwerkingen krijgt. Daarom is het advies om altijd eerlijk te zijn in het ziekenhuis over je drugsgebruik. Dit risico is in het algemeen groter voor mensen die dagelijks drugs gebruiken, mogelijk verslaafd zijn en bijvoorbeeld een sterke tolerantie hebben ontwikkeld (meer nodig voor hetzelfde effect) of ontwenningsverschijnselen (afkick) tijdens de ziekenhuisopname.

Als je ineens in het ziekenhuis terecht komt betekent dat niet dat je ook meteen acuut geopereerd moet worden en onder narcose gaat. Mocht zo'n situatie zich voordoen en die informatie heeft de anesthesist niet dan word je nog steeds gemonitord zal de anesthesist ook nog steeds reageren als dingen niet helemaal goed gaan.

Mvg,

Ronald

 

 

22 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG