Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi, ik ben sinds kort aan het experimenteren met 3mmc. Deze drug bevalt mij en heb het ongeveer 1 x per maand gebruikt. Max 1 gram in 'n dag. Onlangs heb ik het op festivals wat frequenter gebruikt. 3 weekenden achter elkaar met 't laatste weekend bijna 2 gram over 'n heel weekend (vrij, zaterdag, zondag) met gemiddeld 5-6uur slaap. Na dit laatste weekend heb ik jeuk gekregen op m'n (gehele) lichaam. Als ik krab zet het op en word de jeuk en rode plekken erger. Wat kan dit zijn? En hoe kom ik er vanaf? Het houdt al een dag of 3 aan nu. Door (naar mijn idee) veel water te drinken, word het iets minder. Ook was m'n huid erg droog. Echt allergie is het denk ik niet, anders had ik dit veel eerder gemerkt denk ik.. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag. 3mmc is een research chemical. Dat wil zeggen dat er nog maar weinig bekend is naar de effecten en risico's. Omdat er nog maar weinig onderzoek naar gedaan is. Een gemiddelde dosis op één gebruikersmoment is volgens gebruikers bij slikken zo'n 75-150 mg (Bron:Unity). 1000mg op een dag is een gigantische hoeveelheid. net zoals 2000mg verspreid over drie dagen.

De klacht die je omschrijft hebben we nog niet eerder gehoord bij 3mmc gebruik. Maar mogelijk is er een verband met hoeveelheden die je gebruikt. Een jeukende en/of een geirriteerde huid ontstaat wel eens vaker bij het veel en vaak gebruiken van uppers. Zoals bij het gebruik van amfetamine en met name methamfetamine. Een upper is namelijk een flinke aanslag op je lichaam. Je huid (een orgaan) kan hier dus mogelijk door beschadigd raken.

Zoals ik eerder schreef is er weinig bekend over de werking en risico's van 3mmc. Maar de hoeveelheden die je gebruikt hebt zijn echt heel hoog en wil je dan ook aanraden om minder te gebruiken en een pauze te houden tussen het gebruik. Blijf je last van je huid houden? Neem dan even contact op met je huisarts.

Met hartelijke groet,

Dion

27 augustus 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(6 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG