Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoii, ik ga aankomende vrijdag voor Koningsdag naar een feestje. Nu slik ik sinds 2 maanden amitriptyline 20mg per avond. Ik vraag mij af of ik de combinatie een halve xtc waarna overgaan op 3mmc mogelijk is (lage dosis). Ik ben niet perse bang voor het serotonine syndroom maar ben benieuwd of ik ergens op moet letten.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag en goed dat je even contact met ons zoekt! Onze arts schrijft het volgende over deze combinatie. Zoals duidelijk is, is een lage dosering hanteren een belangrijke factor om risico's zoveel mogelijk te beperken. Ook kun je onze algemene pagina over antidepressiva's en xtc gebruik nog eens raadplegen, daar vind je nog wat extra informatie. Ook daar is de strekking, doseer het liefst zo laag mogelijk en als je geen risico wilt lopen doe je het niet.

Wat betreft de 3-mmc is het voor ons nog onbekend wat de risico's of interacties zijn met amitriptyline, dus om risico's zoveel mogelijk te beperken zou ik het gebruik van 3-mmc tegelijk met xtc en amitriptyline dan ook afraden. Vooral ook omdat deze drie middelen allemaal in de serotonine-verhogende hoek zitten. En bovendien raden wij altijd het combineren van verschillende drugs af, omdat de werking van de drugs onvoorspelbaar kan worden en de risico's op zowel korte als lange termijn nog onbekend zijn.

In ieder geval een fijne Koningsnacht- en dag gewenst!

Vriendelijke groet,

Calvin

24 april 2024
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG