Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Hi, Ik heb ene vraag over XTC en Rispeidon: Is er een verhoogde kans op het serotonine syndroom als je XTC combineert met Risperidon? Ik las namelijk dat de receptoren geblokkeerd worden en dus blijft er meer serotonine in het brein. Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Van een gebruiker vernam ik dat het effect van MDMA minder werd door de combinatie met Risperdal. Dat is ook te verwachten, omdat inderdaad een serotoninereceptor voor een deel wordt geblokkeerd. Het is echter niet zo dat er dan een verhoogde kans is op het serotoninesyndroom. Die serotonine vindt andere receptoren en zo vloeit het af, zeg maar. De kans op die complicatie neemt wèl toe als je ineens heel hoge doseringen XTC gaat nemen.

Het is verder andersom niet te verwachten dat de spiegel antipsychotica heel sterk stijgt. Hooguit een klein beetje, dus voorzichtigheid is altijd goed. 

Nog meer: Risperdal kan bijwerkingen hebben: vaak spierstijfheid, slaperigheid, hoofdpijn, slapeloosheid. Ook sexuele stoornissen, gewichtstoename, verandering in eetlust, spierstijfheid, trillen, duizeligheid, wazig zien, rode ogen, benauwdheid, bloedneuzen, hoesten, maag-darmklachten, droge mond, tandpijn, urine-incontinentie, huiduitslag, rug-, spier-, gewrichtspijn, luchtweg-, urineweginfectie, longontsteking, pneumonie, bronchitis, griep, koorts, vermoeidheid, oedeem, moeheid, vallen, verhoogde hartslag, hoge bloeddruk, opwinding, angst, depressie, slaapstoornis.

Stel dat jij dat hebt, dan is er een andere reden om niet te combineren: de kans op vervelende reacties, zoals de bad trip. De set is dan niet gunstig genoeg.

Tot slot, als je Risperidon krijgt voor psychose, dan beschermt het middel wel tegen een drugspsychose, maar moet je altijd voorzichtiger zijn en lager doseren.

Met vriendelijke groet,

Gerard A

drugsarts

19 maart 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG