Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi. Zo eens in de 8 weken nemen vriendin en ik een beetje xtc. Minimale hoeveelheid. Ongeveer 90 mg. Ik weeg 75 en zij 70 kg. Bij haar is t altijd veel sneller uitgewerkt dan bij mijn. Ze is wel stuk jonger. Zijn beide zeer sportief. Fit en gezond. Hoe kan dit en hoe kunnen we zorgen dat we meer gelijk op gaan.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

We horen heel vaak dat een vergelijkbare dosis verschillende effecten heeft bij verschillende personen. Of zelfs bij dezelfde persoon op verschillende gelegenheden.

Het effect van een middel wordt bepaalt door de drug, set en setting. De drugs staat voor wat je neemt en hoe veel, de set voor je mindset en staat van je lichaam en setting voor de omgeving waarin je gebruikt.

De drug en setting is voor jullie beide vrijwel gelijk. De set niet. Het is mogelijk dat jou vriendin mdma simpelweg sneller afbreekt, dat ze minder gevoelig is voor het effect of een heftiger effect als prettig beschouwd.

Je tweede vraag was: "hoe kunnen we zorgen dat we meer gelijk op gaan?". Door de drug, set of setting aan te passen, verander je ook het effect. Een langere pauze tussen gebruiksmomenten zorgt heel kortgezegd voor een grotere gevoeligheid. Dit is een aanpassing in de set waardoor het effect wat zal veranderen. 

Jullie doseren netjes binnen de 1 tot 1,5 mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Let op dat hoger doseren lang niet altijd de goede oplossing is. Er zit namelijk een piek aan het effect. Doseer je hoger, dan wordt het effect niet altijd groter, maar de risico's wel.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

05 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG