Pagina kop
Componence Asset List

VRAAG

Ik heb vandaag donderdag 11/04/19 azitromycine (Pilletjes) genomen en Ceftriaxon (inspuiting) toegediend gekregen. De pilletjes voormiddag en de inspuiting vroege avond. Zaterdag 13/04/19 heb ik een avondje uit gepland. Mijn bedoeling was wat speed/pep te gebruiken en een XTC pil. Dat is dan minstens 48 uur na het nemen van de antibiotica. Is het misschien een beter idee om GHB te nemen in plaats van XTC na het antibiotica kuur? Staat het nemen van deze drugs mijn genezing in de weg? Kan dit de werking van de antibiotica verstoren? En loop ik dan het risico dat de bacteriële infectie die ik heb opgelopen niet geneest omdat deze drugs de antibiotica verstoord hebben? Of is dit niet meer het geval om de antibiotica meer dan 48 uur genomen is?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

XTC-azitromycine

Eerst kijk je naar de eventuele bijwerkingen van het antibioticum. Vaak komen voor: misselijkheid, buikpijn, winderigheid, diarree. Braken, gebrek aan eetlust, huiduitslag, jeuk. Gewrichtspijn, vermoeidheid. Duizeligheid, hoofdpijn, tintelingen, smaakstoornis. Visusstoornis. Doofheid. Als je daar last van hebt, kun je beter niets gebruiken. Want de 'gebruiksset' moet kloppen. Dat verlaagt risico's op bad trips en op toename van bijwerkingen. Na 2 tot 4 dagen is de spiegel in het bloed pas gehalveerd. 

Van ceftriaxon moet je ook eerst de bijwerkingen onderzoeken: vaak komen voor: diarree, misselijkheid, braken, mondontstekingen, huiduitslag, jeuk en oedeem. Bepaalde waarden in het bloed kunnen dalen: aantal rode en witte bloedcellen en bloedplaatjes. Als je daar last van hebt, gebruik je niet. Verder zijn er ook geen wisselwerkingen met MDMA of speed. Voor algemene belangrijke info zie de veelgestelde vraag over xtc en antibiotica. Hoefde je maar 1 dag antibiotica te nemen? De bacteriële infectie kan wel genezen, maar het proces kan worden vertraagd door het drugsgebruik. Liever neem je niets in zo'n fase, maar als je het toch doet, heeft een lage dosis GHB minder korte termijn risico's dan XTC en speed. 

MVG

Gerard A

drugsarts

12 april 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG