Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Naar aanleiding van deze radio-uitzending wil ik mijn ketamine in poedervorm vloeibaar maken om gedoseerd te kunnen gebruiken: https://www.nporadio1.nl/gezondheid/15410-ketamine-als-middel-tegen-depressies-direct-verschil Ik probeerde dit met leidingwater, maar dat gaf een schuimende reactie. In welke vloeistof zou het poeder beter oplossen? Dank voor de te nemen moeite,

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Ik ga er vanuit dat je ketamine als neusspray wilt proberen vanwege therapie-resistente depressie. Klopt dat? Dat wordt niet veel gedaan en dit is echt experimenteel. Wil je ons af en toe met een berichtje op de hoogte houden van je ervaringen?

Let op, ketaminegebruik gaat ook gepaard met risico's.

Op een gebruikersforum (Drugsforum) heeft een gebruiker een instructie gemaakt. Het poeder is oplosbaar in een beetje warm water. Kook het water eerst en laat het wat afkoelen. Daarna de keta toevoegen en goed schudden / roeren.

Beter en veiliger is om via een meewerkende psychiater/arts proberen aan de ketamine te komen. Ik adviseer je sterk om de ketaminebehandeling samen met je psychiater/arts te doen. Dit is namelijk een experimenteel traject en de dosering is zeer belangrijk, net zoals het meten van de effecten, en het monitoren van de risico's.

Andere toedieningsmethode is met een spuit in spier of in ader. Doe dat niet met vloeibaar gemaakte ketamine en altijd alleen onder begeleiding van een arts. Ga dit niet zelf proberen. Je hebt zuivere medicamenteuze ketamine daarvoor nodig.

Lees hier meer over ketamine.

Mvg,

Ronald

07 juni 2019
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(4 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG